Go Back   AudiWorld Forums > Audi Models > Audi Q3 /Q5 / Q7 > Q5/SQ5 Discussion
Sign in using an external account
Register Forgot Password?

Notices

Q5/SQ5 Discussion Discussion forum for the Audi Q5 SUV
Sponsored by: Audi

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 02-11-2014, 09:24 PM   #1
Bigpimpin907
Audiworld Junior Member
Account #: 274807
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 32
Default Boost gauge and turbo timer

Wondering if the above gauges are necessary for my Q? I would appreciate the input thanks.
Bigpimpin907 is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2014, 11:21 PM   #2
spijun
AudiWorld Senior Member
Account #: 184703
 
spijun's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Sarajevo /BiH
Posts: 1,935
Default

You do not need this.
It's just a gadget for car, nothing else
__________________
Q5 2.0 TFSI,S-tronic,
Milano leather, B&O, 19" 5-arm polished

Excuse me for my English
spijun is online now   Reply With Quote
Old 02-12-2014, 03:52 AM   #3
AudiQ5sleeper
AudiWorld Senior Member
Account #: 235141
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 670
Default

Quote:
Originally Posted by spijun View Post
You do not need this.
It's just a gadget for car, nothing else
only if OP is adding more power and higher PSI (controllable PSI). lol
AudiQ5sleeper is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2014, 03:56 AM   #4
rdA4WtQ5
AudiWorld Member
Account #: 213881
 
Join Date: May 2011
Posts: 375
Default

A Boost gauge can be fun to watch but a turbo timer is an obsolete item. Any car with an after run coolant pump (like ours) has no need for a turbo timer.
__________________
2011 Q5 Ibis White 2.0T
2008 A4 Cabriolet Ibis White 2.0TQS
2000 A4 Laser Red 1.8TQM (sold)
rdA4WtQ5 is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2014, 04:12 AM   #5
johncaravello
AudiWorld Member
Account #: 220336
 
Join Date: Aug 2011
Location: Westchester, New York
Posts: 488
Default

Quote:
Originally Posted by rdA4WtQ5 View Post
A Boost gauge can be fun to watch but a turbo timer is an obsolete item. Any car with an after run coolant pump (like ours) has no need for a turbo timer.
Good answer!
__________________
2012 Q5 2.0T
Brilliant Black/Cardamom Biege
Premium Plus,Nav,B&O,
Advanced Key,Exhaust Tips
johncaravello is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2014, 04:20 AM   #6
spijun
AudiWorld Senior Member
Account #: 184703
 
spijun's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Sarajevo /BiH
Posts: 1,935
Default

Quote:
Originally Posted by AudiQ5sleeper View Post
only if OP is adding more power and higher PSI (controllable PSI). lol
That this is necessary then it would be standard equipment for all cars, or as an option

If you like diodes and the numbers exists a digital version

http://www.p3cars.com/audi-q5/p3cars...tal-interface/
__________________
Q5 2.0 TFSI,S-tronic,
Milano leather, B&O, 19" 5-arm polished

Excuse me for my English

Last edited by spijun; 02-12-2014 at 04:29 AM.
spijun is online now   Reply With Quote
Old 02-12-2014, 05:02 AM   #7
AudiQ5sleeper
AudiWorld Senior Member
Account #: 235141
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 670
Default

Quote:
Originally Posted by spijun View Post
That this is necessary then it would be standard equipment for all cars, or as an option

If you like diodes and the numbers exists a digital version

http://www.p3cars.com/audi-q5/p3cars...tal-interface/
that looks good but expensive!!
AudiQ5sleeper is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2014, 05:49 AM   #8
Bigpimpin907
Audiworld Junior Member
Account #: 274807
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 32
Default

So if I added a stage one tune would I then need it?

Thanks for all the replies
Bigpimpin907 is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2014, 06:04 AM   #9
AudiQ5sleeper
AudiWorld Senior Member
Account #: 235141
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 670
Default

Quote:
Originally Posted by Bigpimpin907 View Post
So if I added a stage one tune would I then need it?

Thanks for all the replies
add only if you need to know how much boost is being used.
AudiQ5sleeper is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2014, 06:44 AM   #10
spijun
AudiWorld Senior Member
Account #: 184703
 
spijun's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Sarajevo /BiH
Posts: 1,935
Default

Quote:
Originally Posted by Bigpimpin907 View Post
So if I added a stage one tune would I then need it?

Thanks for all the replies
Answer is simple NO
__________________
Q5 2.0 TFSI,S-tronic,
Milano leather, B&O, 19" 5-arm polished

Excuse me for my English
spijun is online now   Reply With Quote
Old 02-12-2014, 06:44 AM
AudiWorld
Audi R8




Paid Advertisement
 
 
 
Reply

Tags
a5, audi, factory, timer, turbo


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -8. The time now is 10:52 PM.


Copyright 2014 AudiWorld.com Audi Enthusiast Community

Personal Contacts