Go Back   AudiWorld Forums > Audi Models > Audi A4 > A4 (B5 Platform) Discussion
Sign in using an external account
Register Forgot Password?

Notices

A4 (B5 Platform) Discussion Discussion forum for the B5 Audi A4 produced from 1995-2001 B5 FAQ

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 01-23-2014, 04:21 PM   #1
cuatronoza
Audiworld Junior Member
Account #: 163072
 
Join Date: May 2009
Posts: 18
Default help no heat!

It's starting to get irritating, specially since its been really cold lately. There's no heat on my heater. Car is a 01 2.8 30v I have drained and filled the coolant about 10 times. While filling I Have done the steps to bleed the air out of system using the bleader screw below the p/s pump, behind driver cyl head, and the heater core hose hole. Years ago when I got the car I did a coolant flush and bleed the air when filling it with out any issues. Now I dont know what im doing wrong. I have tried raising the coolant reservour and no luck. Car temp gets normal. Im positive is not the thermostat. I have also canceled the heater core- gone to car wash- then used high pressure gun to flush. Still no luck. My question is there a valve on a heater hose that might be stuck closed? The driver side hose on the heater core gets really hot while the passenger side is slightly warm. I have bleed air on the heater hose with no luck.

My question is there a heater valve on the system that im missing or most likely a bad heater core? sucks not able to enjoy the car on the winter. Thanks.
cuatronoza is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2014, 04:37 PM   #2
4Driver4
Tech Guru
Account #: 43812
 
4Driver4's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 33,038
Default

VAG-COM to set adaptation, check temp, output tests?
__________________
4Driver4

Growing old is mandatory; growing up is optional.

2005 A6 Sedan Q 3.2 (wife's whip)
2000 A4 Avant Q 2.8 (daily driver)
1980 VW Scirocco (mid-life crisis car)
1983 Mazda RX-7 (revolutionary sports car)
2003 Mini Cooper S (just because)
1995 Mazda Miata, Superdupercharged(anti-Audi)
1999 Mazda Miata SSB (track beotch, no plate)
2003 GMC Yukon Denali XL (the anti-earth)
2004 Dodge Dakota (hey, at least it's stick and 4x4)
4Driver4 is online now   Reply With Quote
Old 01-23-2014, 04:48 PM   #3
Prospeeder
AudiWorld Senior Member
Account #: 220156
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 1,420
Default

The heater core is bad. I have posted about it in several other heater core posts. Super common on A4s and Passats. They have what looks like noodles inside that pack full of debris, even flushing it doesnt help,your just seeing the 2-3 tubes inside that are not clogged up. The tubes run end to end so flushing is pointless most of the time. You can check faults, if there is not a error for the temp flap then the core is bad.
__________________
1991 Audi 200 Turbo
1999 Audi A6 Avant 2.8
1998 Audi A4 quattro 1.8T
Prospeeder is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2014, 04:54 PM   #4
cuatronoza
Audiworld Junior Member
Account #: 163072
 
Join Date: May 2009
Posts: 18
Default

I dont have vagcom, when giving the engine higher rpms from 1500 to 2500, it tends to blow hotter, just not on idle.

Last edited by cuatronoza; 01-23-2014 at 05:02 PM.
cuatronoza is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2014, 05:45 PM   #5
Prospeeder
AudiWorld Senior Member
Account #: 220156
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 1,420
Default

Quote:
Originally Posted by cuatronoza View Post
I dont have vagcom, when giving the engine higher rpms from 1500 to 2500, it tends to blow hotter, just not on idle.
Classic sign of bad heater core.
__________________
1991 Audi 200 Turbo
1999 Audi A6 Avant 2.8
1998 Audi A4 quattro 1.8T
Prospeeder is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2014, 07:29 PM   #6
sagee
AudiWorld Newcomer
Account #: 275639
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 6
Default

hello, i saw your post about a bad heater core. when you say check faults are you referring to this? http://www.audiworld.com/tech/int6.shtml if so what code should i check. i tried 1 and got a value of 0.0 i have no heat no matter how high the rpm, no smell of coolant, and both lines to the core are hot, its a 2001 audi a4. is there any way it could be a blend door?
sagee is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2014, 07:29 PM
AudiWorld
Audi R8




Paid Advertisement
 
 
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -8. The time now is 11:35 AM.


Copyright 2014 AudiWorld.com Audi Enthusiast Community

Personal Contacts