Go Back   AudiWorld Forums > Audi Models > Audi A6 / S6 / RS 6 > A6 / S6 (C6 Platform) Discussion
Sign in using an external account
Register Forgot Password?

Notices

A6 / S6 (C6 Platform) Discussion Discussion forum for the C6 Audi A6 produced from 2004-present and Audi S6 produced from 2007-present

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12-13-2013, 02:15 PM   #1
life4sk8
Audiworld Junior Member
Account #: 263530
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 26
Default optical bus problem

Hi everyone,
Since last week, my MMI was acting weird.. No sound but screen or nothing except for the boot screen for 15 second and after that, nothing. I start digging for a solution: all fuse are good, check with vag-com this is what I've got:

Chassis Type: 4F (4F0)
Mileage: 197770km/122888miles

-----------------------------------------------------------------
Address 07: Control Head Labels: 4F0-910-7xx-07-H.lbl
Part No SW: 4F0 910 731 B HW: 4E0 035 729
Component: Interfacebox H43 1190
Revision: 00000000 Serial number: 303CC067520290
Coding: 0000003
Shop #: WSC 02335 785 00200
VCID: 21490A57F8801016BBD-8074

Subsystem 1 - Part No: 4F0 910 609 E
Component: Bedienteil MMIC6H08 0050

Subsystem 2 - Serial number: 00000000383558

Subsystem 3 - Serial number: 0104.04.060000000100010835

Subsystem 4 - Serial number: 010835

2 Faults Found:
01964 - Control Module for Seat & Steering Column Memory (J136)
004 - No Signal/Communication
Freeze Frame:
Fault Status: 01100100
Fault Priority: 5
Fault Frequency: 3
Reset counter: 58
Mileage: 197774 km
Time Indication: 0
Date: 2013.12.12
Time: 10:25:07

00384 - Optical Databus
011 - Open Circuit - Intermittent
Freeze Frame:
Fault Status: 00101011
Fault Priority: 5
Fault Frequency: 19
Reset counter: 39
Time Indication: 1

-----------------------------------------------------------------
Address 19: CAN Gateway Labels: 4F0-910-468.lbl
Part No SW: 4F0 910 468 A HW: 4F0 907 468 D
Component: Gateway H11 0070
Revision: 11 Serial number: 13008063318082
Coding: ECFE73CC1B7104
Shop #: WSC 02334 785 00200
VCID: 275D144F96A4EE26F59-8072

2 Faults Found:
00463 - Control Module for Digital Sound Package (J525)
004 - No Signal/Communication - Intermittent
Freeze Frame:
Fault Status: 00100100
Fault Priority: 3
Fault Frequency: 2
Reset counter: 45
Mileage: 197058 km
Time Indication: 0
Date: 2013.12.05
Time: 10:40:53

00384 - Optical Databus
011 - Open Circuit - Intermittent
Freeze Frame:
Fault Status: 00101011
Fault Priority: 5
Fault Frequency: 1
Reset counter: 57
Mileage: 197677 km
Time Indication: 0
Date: 2013.12.11
Time: 15:43:33

-----------------------------------------------------------------
Address 47: Sound System Labels: 4F0-910-223-BO.lbl
Part No SW: 4F0 910 223 A HW: 4F0 035 223 A
Component: DSP-High C6 H09 0140
Revision: PROD_01 Serial number: 00000000207246
Coding: 0000126
Shop #: WSC 02323 785 00200
VCID: 1C373BA3DFE23DFE68B-8049

1 Fault Found:
00876 - Treble Speaker Rear Left (R14)
012 - Electrical Fault in Circuit - Intermittent
Freeze Frame:
Fault Status: 00111100
Fault Priority: 5
Fault Frequency: 1
Reset counter: 57
Time Indication: 0

-----------------------------------------------------------------

Optical Bus Diagnostic : Standard
Control Module Part Number: 4F0 910 468 A
Component and/or Version: Gateway H11 0070

Optical Bus Diagnostic : Standard

Controller Electrical Optical
19-CAN Gateway OK OK
07-Control Head(High/D3) OK OK
0E-Media Player 1 OK OK
77-Telephone OK OK
47-Sound System OK OK
67-Voice Control OK OK
56-Radio OK OK
37-Navigation OK OK


Today, I drop the glove box to see if everything was fine around the gateway and the control head and I remove the amp and all the support that hold the radio and the navigation dvd to check if everything was good there. I found the rear windows washer pipe broken with a big stain on the trim around the speaker so I fix everything. Ran an other test to see if everything was ok and this is the result:

Control Module Part Number: 4F0 910 468 A
Component and/or Version: Gateway H11 0070

Optical Bus Diagnostic : Standard

Controller Electrical Optical
19-CAN Gateway OK OK
07-Control Head(High/D3) OK OK
0E-Media Player 1 OK OK
77-Telephone OK OK
47-Sound System OK ERROR
67-Voice Control OK OK
56-Radio OK OK
37-Navigation OK OK



Did I broke one optic cable??? How can I know if an optic cable is broken? I plug everything back as it was. If I broke one optic cable, how can we fix it? And for the codes it is worst:


07-Control Head -- Status: Cannot be reached 1100
0E-Media Player 1 -- Status: Cannot be reached 1100
19-CAN Gateway -- Status: Malfunction 0010
37-Navigation -- Status: Cannot be reached 1100
46-Central Conv. -- Status: Malfunction 0010
47-Sound System -- Status: Cannot be reached 1100
4F-Centr. Electr. II -- Status: Malfunction 0010
56-Radio -- Status: Cannot be reached 1100
67-Voice Control -- Status: Cannot be reached 1100
77-Telephone -- Status: Cannot be reached 1100

I'm pretty sure the issue start with the broken rear window washer pipe but now this is fix, how can I fix the other issue. Please I need your help.
Thanks
life4sk8 is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2013, 04:34 PM   #2
eazy211187
AudiWorld Member
Account #: 231009
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 324
Default

If the holes broke from the rear window then it sound like your Amp is fryed.
Buy one on ebay and take to the dealer to reprogram.
eazy211187 is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2013, 04:34 PM
AudiWorld
Audi R8




Paid Advertisement
 
 
 
Reply

Tags
00384, audi, circuit, databus, open, solution


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -8. The time now is 10:56 AM.


Copyright 2014 AudiWorld.com Audi Enthusiast Community

Personal Contacts