Go Back   AudiWorld Forums > Technical Discussion > Motors > 2.0T FSI Discussion
Sign in using an external account
Register Forgot Password?

Notices

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 10-13-2008, 04:25 PM   #1
COQuattroT
Audiworld Junior Member
Account #: 122547
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 57
Default intake flap motor V157 malfunction??

has anyone else had this P0642 code come up when the mil light comes on? i had to take mine in, audi "reset" the ecm and the light came right back on. im seeing a lot of information about this on not only the A4 but other models by vw/audi with the 2.0T engine. some information notes this as an O3 or Q3 recall, but the dealership is telling me its something i have to pay for. help!
__________________
COQuattroT is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2008, 04:52 PM   #2
An_A_car
AudiWorld Member
Account #: 97042
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 248
Default mine replaces under warenty. Go to a different dealer.

An_A_car is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2008, 04:55 PM   #3
COQuattroT
Audiworld Junior Member
Account #: 122547
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 57
Default Re: mine replaces under warenty. Go to a different dealer.

well i am at 60k miles... i do a lot of driving
__________________
COQuattroT is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2008, 11:36 AM   #4
MingsS4
AudiWorld Super User
Account #: 22347
 
Join Date: Jul 2001
Posts: 9,845
Default "This is probably the most common problem I've seen when scanning cars with the vag-com."

"The tumble flap motor is prone to failure."
__________________
MingsS4 is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2008, 11:36 AM
AudiWorld
Audi R8




Paid Advertisement
 
 
 
Reply

Tags
a4, audi, failure, flap, intake, malfunction, motor, motors, part, q3, recall, tumble, v157, vagcom, vw


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -8. The time now is 04:42 PM.


Copyright 2014 AudiWorld.com Audi Enthusiast Community

Personal Contacts