Go Back   AudiWorld Forums > Audi Models > Audi A6 / S6 / RS 6 > A6 / S6 (C6 Platform) Discussion
Sign in using an external account
Register Forgot Password?

Notices

A6 / S6 (C6 Platform) Discussion Discussion forum for the C6 Audi A6 produced from 2004-present and Audi S6 produced from 2007-present

Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12-29-2011, 04:16 AM   #41
uberwgn
AudiWorld Super User
Account #: 169569
 
uberwgn's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: MA
Posts: 2,983
Default

Guys, I am getting this warning on our 2006 A6 Avant for the Parking Brake Malfunction. I don't see any other warnings. I did a scan and see this data:

Wednesday,28,December,2011,10:10:56:32539
VCDS Version: Release 11.11.1
Data version: 20111209

--------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------

Address 53: Parking Brake Labels: 4F0-910-801.clb
Control Module Part Number: 4F0 910 801 A HW: 4F0 907 801
Component and/or Version: EPB CA3C0040 H03 0040
Software Coding: 0005022
Work Shop Code: WSC 02324 785 00200
VCID: 1E393150C9ACF59
2 Faults Found:
01316 - ABS Control Module
013 - Check DTC Memory - Intermittent
Freeze Frame:
Fault Status: 00101101
Fault Priority: 3
Fault Frequency: 13
Reset counter: 169
Mileage: 101504 km
Time Indication: 0
Date: 2011.12.28
Time: 08:00:35
Freeze Frame:
Voltage: 12.94 V
Count: 236
02443 - Control Head
012 - Electrical Fault in Circuit - MIL ON
Freeze Frame:
Fault Status: 11101100
Fault Priority: 2
Fault Frequency: 6
Reset counter: 127
Mileage: 101504 km
Time Indication: 0
Date: 2011.12.28
Time: 08:00:33
Freeze Frame:
Voltage: 12.94 V
Count: 40

--------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------

Address 53: DTCs cleared


I can't clear the parking brake DTC, it just comes back right away. I will try to clear the ABS warning today.

I used Output Tests to cycle both the left and right parking brake and that proceeded as expected. When I pull up on the parking brake switch in the car, the light does NOT come on. However, when I push down on the parking brake switch the light does illuminate. I'm wondering if this might be a simple switch failure?? (We use the parking brake all the time.) Has anyone replaced the switch?

The car still has its original battery, not sure if low voltage could cause this.

Thx.
__________________
'06 A6Q Avant | Premium
'11 A4TQ | 8spd | Prem+ | Sport Pkg | Micrometal | Tips

uberwgn is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2012, 05:47 PM   #42
NoVA_A6
AudiWorld Member
Account #: 123354
 
Join Date: Apr 2007
Location: DC Metro
Posts: 252
Default

05 3.2 big P light came on in July, indy checked for codes but nothing showed up. Over the last few weeks I've noticed hearing the parking brake cycle for about 30 seconds when turning off the car.
Yesterday it got stuck and I had to play with the switch for awhile to get it to work. I printed out the TSB and the indy couldn't figure it out.

Not sure what the next steps are.
NoVA_A6 is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2012, 04:46 AM   #43
jujuC6
AudiWorld Member
Account #: 179757
 
jujuC6's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Massachusetts
Posts: 450
Default

Quote:
Originally Posted by NoVA_A6 View Post
05 3.2 big P light came on in July, indy checked for codes but nothing showed up. Over the last few weeks I've noticed hearing the parking brake cycle for about 30 seconds when turning off the car.
Yesterday it got stuck and I had to play with the switch for awhile to get it to work. I printed out the TSB and the indy couldn't figure it out.

Not sure what the next steps are.
I have this going on too on the driver side but I have not addressed it yet as my car is at an Indy shop for the cam tensioner. Try performing a Function Test with vagcom.
http://wiki.ross-tech.com/wiki/index...ial_Procedures
__________________
jujuC6 is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2012, 09:27 AM   #44
am_ver
AudiWorld Senior Member
Account #: 161252
 
Join Date: Apr 2009
Location: NorCal, USA
Posts: 1,347
Default

The PB does readjust itself every 1000 miles - so maybe that the noise that you heard.

Juju - how much is the indy charging for the cam tensioner?
__________________
2006 A6 3.2 Quattro, Midnight blue/beige, Nav (retrofit), Koni FSD + Eibach springs,V1 hardwired (fusebox) - CD on dash, LED DRL, K-MACS, RS Style grill.
You can't call me a badge-ho - I'm de-BADGED!
Past:
2008 BMW 335i convertible (e93); 2007 BMW 335i coupe (e92); 2006 BMW 325i sedan (e90)

Banned from QuattroWorld
am_ver is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2012, 05:19 PM   #45
jujuC6
AudiWorld Member
Account #: 179757
 
jujuC6's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Massachusetts
Posts: 450
Default

Quote:
Originally Posted by am_ver View Post
The PB does readjust itself every 1000 miles - so maybe that the noise that you heard.

Juju - how much is the indy charging for the cam tensioner?
I don't think the brakes are readjusting when this happens. It happens when the key goes from on to off position then the brakes start cycling on and off for about 30 sec. then they stop. This repeates every time the key goes to the off position, right NoVa?

@ am_ver - Indy is charging about 10% of the 10K that audi quoted me for
__________________

Last edited by jujuC6; 01-17-2012 at 04:33 PM.
jujuC6 is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2012, 04:38 PM   #46
jujuC6
AudiWorld Member
Account #: 179757
 
jujuC6's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Massachusetts
Posts: 450
Default Update

Got my car back from indy and Indy fixed my cam tensioner. Unfortunately they did look at my e-PB cycling after off issue and they seem to think that the e-caliper is bad and needs replacement. I was hoping it was a bad switch or bad cable. Once I recover from this past hit I will replace the caliper and see if that fixes the issue. Has anyone have this happen and corrected this?
__________________
jujuC6 is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2012, 02:43 PM   #47
jujuC6
AudiWorld Member
Account #: 179757
 
jujuC6's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Massachusetts
Posts: 450
Default Module Replaced

Update: I did some more investigating and came up with a bad EPB module. I ordered a new one and just replaced it today. The super annoying audible warning is gone and 4 out of the 5 flashing brake warnings are gone. Unfortunately I still got one yellow Parking Brake warning in the top section of the dash information screen and after clearing all codes I now got a P02443. Do I have to code or activate the new Parking Module? If so how do I do it?
__________________

Last edited by jujuC6; 02-27-2012 at 04:31 AM.
jujuC6 is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2012, 03:34 PM   #48
05whtaudia6
AudiWorld Senior Member
Account #: 108260
 
Join Date: May 2006
Location: Bergen County, NJ
Posts: 610
Default

I also just changed out the parking brake control module, it was easy as pie. Now i am measuring current draw on both sides so it is working. However I can not get rid of the yellow warning light, i do notice with vagcom that i need to program it, i try but VCDS comes back with an error message not able to program. How does one do this? Is there a srep where you have to tell the computer the part is being replaced so it know to update it?


Quote:
Originally Posted by jujuC6 View Post
Update: I did some more investigating and came up with a bad EPB module. I ordered a new one and just replaced it today. The super annoying audible warning is gone and 4 out of the 5 flashing brake warnings are gone. Unfortunately I still got one yellow Parking Brake warning in the top section of the dash information screen and after clearing all codes I now got a P02443. Do I have to code or activate the new Parking Module? If so how do I do it?
__________________
2011 White A6 3.OT
2005 Artic White A6 3.2
05whtaudia6 is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2012, 04:02 PM   #49
05whtaudia6
AudiWorld Senior Member
Account #: 108260
 
Join Date: May 2006
Location: Bergen County, NJ
Posts: 610
Default

Ok, after reading the wiki on Ross Tech, i came across the solution. The yellow parking park warning light is gone. Maybe now I will finally learn to read and nor skim over material....lmao. I will say this, the money spent on the Vag tool has paid itself 100 folds over. When replacing this Control Module it is necessary to perform the Basic Settings Function Test (MVB 010) and Longitudinal Acceleration Sensor (MVB 020) first. This sets a Readiness Bit for each of the Basic Settings, Coding will not be accepted without having done this first! The go to group 07 and program these values:
  • 000??xx: Engine
    • 01 = 2.0l TDI (Diesel)
    • 03 = 3.0l TDI (Diesel)
    • 05 = 2.7l TDI (Diesel)
    • 10 = 2.0l TFSI (Gasoline)
    • 20 = 2.4l MPI (Gasoline)
    • 30 = 2.8l FSI (Gasoline)
    • 40 = 3.0l MPI (Gasoline)
    • 50 = 3.2l FSI (Gasoline)
    • 60 = 4.2l MPI (Gasoline)
    • 70 = 4.2l FSI (Gasoline)
  • 000xx?x: Transmission
    • 1 = Manual Transmission
    • 2 = Automatic Transmission (09L/09E)
    • 3 = Multitronic (01J)
  • 000xxx?: Country
    • 1 = Rest of World (RoW)
    • 2 = USA/Canada
    • 3 = Japan
__________________
2011 White A6 3.OT
2005 Artic White A6 3.2
05whtaudia6 is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2012, 04:02 PM
AudiWorld
Audi R8




Paid Advertisement
 
 
 
Reply

Tags
2005, a4, a6, audi, brake, electronic, fault, malfuction, malfunction, module, park, parking, q7, stuck, tsb


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -8. The time now is 05:35 AM.


Copyright 2014 AudiWorld.com Audi Enthusiast Community

Personal Contacts