Go Back   AudiWorld Forums > Audi Models > Audi S4 / RS4 > S4 / RS4 (B5 Platform) Discussion
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


S4 / RS4 (B5 Platform) Discussion Discussion forum for the B5 Audi S4 & RS4 produced from 1998-2002

Welcome to AudiWorld Forums!
Welcome to AudiWorld.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the AudiWorld Forums community today!


Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 06-28-2012, 11:04 AM   #1
Audiworld Junior Member
Account #: 226556
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 30
Default normal oil temp?

My normal oil temp that the car always goes to is 200.. it never moved above that for the 9 months i owned the car. but the last two days after i drove 30 highway miles to get to work it slightly went above the 200 mark and i also smelled something burning.. it sort of smelled like rubber and oil burning.. it wasnt a usual smell.
__________________
2000 s4 Light Silver Metallic- MTM Chip, Borla Cat Back Unresinated, 6000k HIDs, 8000k Fogs, S-Flo intake, Forge 007 Diverter Valves, Hoses, viper remote start, turbo timer, alpine type r sub
s4boostking is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2012, 11:08 AM   #2
AudiWorld Super User
Account #: 169569
 
uberwgn's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: MA
Posts: 3,184
Default

200F oil temp isn't "hot". You may have finally gotten the car up to operating temp and something on the exhaust was burning off.

My car runs right around 212F - 215F.
__________________
'06 A6Q Avant | Premium
'11 A4TQ | 8spd | Prem+ | Sport Pkg | Micrometal | Tips
'15 Q5 | Prem+ | B&O

uberwgn is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2012, 06:58 PM   #3
Audiworld Junior Member
Account #: 226556
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 30
Default

Quote:
Originally Posted by uberwgn View Post
200F oil temp isn't "hot". You may have finally gotten the car up to operating temp and something on the exhaust was burning off.

My car runs right around 212F - 215F.
there was a new borla unresinated put on the car right before i bought it.. maybe i just broke it in
__________________
2000 s4 Light Silver Metallic- MTM Chip, Borla Cat Back Unresinated, 6000k HIDs, 8000k Fogs, S-Flo intake, Forge 007 Diverter Valves, Hoses, viper remote start, turbo timer, alpine type r sub
s4boostking is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2012, 06:58 PM
AudiWorld
Audi R8




Paid Advertisement
 
 
 
Reply

Tags
1999, 2002, a4, audi, b5, car, normal, oil, optimum, s4, temp, temperature, v6


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 09:44 PM.


Copyright 2014 AudiWorld.com Audi Enthusiast Community

Personal Contacts

SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.