Go Back   AudiWorld Forums > Audi Models > Audi S4 / RS4 > S4 (B8 Platform) Discussion
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


S4 (B8 Platform) Discussion Discussion forum for the B8 Audi S4 produced from 2009-present

Welcome to AudiWorld Forums!
Welcome to AudiWorld.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the AudiWorld Forums community today!


Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 01-24-2010, 03:23 PM   #1
AudiWorld Super User
Account #: 44443
 
rktskicar's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Seattle area
Posts: 10,849
Default Bluetooth question. My phone seems to connect, disconnect, reconnect on a peridoic..

basis. It is an LG phone (Verizon). Seems to connect for 30 secs or so then disconnect for a few minutes, then repeat cycle. Any insight?

Thanks,
Bruce
__________________
"once a B5 S4 owner, always a B5 S4 fan"

Stock ECU, 010 6MT Sprint Blue B8 S4. Premium +, Sport diff, B&O
BBS CH, 255/40/18 Bridgestone RE960 AS, Milltek resonated cat-back + DPs


Past:
01.5 6MT ASP Stage 3 S4 (4/01 to 9/09)

Last edited by rktskicar; 01-24-2010 at 03:25 PM.
rktskicar is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2010, 03:47 PM   #2
AudiWorld Member
Account #: 167937
 
zillmc's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Los Gatos, CA
Posts: 365
Default

Hey Bruce, if you haven't already, try checking your LG phone to see if it's Bluetooth settings are still set to be in the 'Discovery' mode in which it tries to pair itself to another device.

Also check to see if there is an option to "Hide" the device. Once you set up the bluetooth on your phone and MMI you can turn your device to Hidden so it doesn't search or get searched by other devices. You should have your Audi MMI in the Trusted Devices list (or whatever LG calls it).
__________________
Present: 2013 S4 Prestige 6MT | Estoril Blue / Black Silk Nappa / SS Inlays | Sports Diff | Adaptive Suspension | Stasis ECU
Past: 2010 S4 Prestige 6MT | Quartz Grey / Silver Black Silk Nappa Seats | Sports Diff | Drive Assist | Stasis ECU | Awe S-Flo Intake
zillmc is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2010, 04:05 PM   #3
AudiWorld Super User
Account #: 44443
 
rktskicar's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Seattle area
Posts: 10,849
Default

Discovery is set for hands free on LG (audio device). It is a trusted device UHV 2109. It looks like to me that it comes up and says "Bluetooth Device Connected" on phone, then that goes out and after 15 sec another message saying "Bluetooth PBAP requested by Audi UHV 2109, Accept?" on phone. The second message, I believe is a message to upload phone book to car from phone. It looks like to me that if I do nothing, it disconnects my phone. Then tries again in a few minutes.

Bruce
__________________
"once a B5 S4 owner, always a B5 S4 fan"

Stock ECU, 010 6MT Sprint Blue B8 S4. Premium +, Sport diff, B&O
BBS CH, 255/40/18 Bridgestone RE960 AS, Milltek resonated cat-back + DPs


Past:
01.5 6MT ASP Stage 3 S4 (4/01 to 9/09)
rktskicar is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2010, 04:33 PM   #4
AudiWorld Member
Account #: 167937
 
zillmc's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Los Gatos, CA
Posts: 365
Default

If it's possible, try turning the Discovery mode off, it sounds like this is what could be causing the problem, as it sounds like it's constantly trying to discover a device, and it successfully does so in your Audi but gets stuck in the infinite loop your are facing. You really only want Discovery enabled when first pairing the phone then switching it off.

You might want to try from scratch and remove all trusted devices. Re-add the Audi as a trusted device in the phone, then change the Discovery mode to off, and make the device as "Hidden". No idea how this works on the LG phone but both my previous Samsung phones had this sort of functionality so I'd imagine it's the same on most devices.
__________________
Present: 2013 S4 Prestige 6MT | Estoril Blue / Black Silk Nappa / SS Inlays | Sports Diff | Adaptive Suspension | Stasis ECU
Past: 2010 S4 Prestige 6MT | Quartz Grey / Silver Black Silk Nappa Seats | Sports Diff | Drive Assist | Stasis ECU | Awe S-Flo Intake
zillmc is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2010, 04:55 PM   #5
AudiWorld Super User
Account #: 44443
 
rktskicar's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Seattle area
Posts: 10,849
Default

there is no option for turning discovery mode off on my phone.
__________________
"once a B5 S4 owner, always a B5 S4 fan"

Stock ECU, 010 6MT Sprint Blue B8 S4. Premium +, Sport diff, B&O
BBS CH, 255/40/18 Bridgestone RE960 AS, Milltek resonated cat-back + DPs


Past:
01.5 6MT ASP Stage 3 S4 (4/01 to 9/09)
rktskicar is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2010, 05:15 PM   #6
AudiWorld Member
Account #: 138735
 
Sandy S's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: New Hampshire USA
Posts: 221
Default

Quote:
Originally Posted by rktskicar View Post
basis. It is an LG phone (Verizon). Seems to connect for 30 secs or so then disconnect for a few minutes, then repeat cycle. Any insight?

Thanks,
Bruce
I had a similar problem in my B7 A4 with a Samsung phone a couple of times. Whenever it happened, I would remove the phone battery for a few minutes to completely power it off and that would fix the problem.
Sandy S is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2010, 07:38 PM   #7
AudiWorld Super User
Account #: 169140
 
NWS4Guy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Seattle, WA
Posts: 4,366
Send a message via MSN to NWS4Guy
Default

There should definately be a way to turn off discovery, and just have BT turned on.

Discovery is when the phone is soliciting anything listening, saying "HI! I want to connect to someone here I am!" rather than just checking it's approved list and seeing if those few devices are availible or not. No device should stay in discovery, this will greatly increase the battery drain.
__________________
Like a surgeon with a scalpel, my S4 is a precision instrument, with which I carve and dissect my way through traffic.

2010 S4 Prem+, Quartz Gray, S-tronic, Sport Diff, B&O, Nav, Gray Birch
StopTech ST-60 BBK - Stratmosphere intake - APR Stage 1 + exhaust

**** Have USB HEX-CAN Vag-Com cable if you need someone local to mod you ****

NWS4Guy is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2010, 04:23 PM   #8
AudiWorld Super User
Account #: 44443
 
rktskicar's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Seattle area
Posts: 10,849
Default

I figured it out. When first "Bluetooth PBAP requested by Audi UHV 2109, Accept?" message comes up on my phone and I accept it, it stays connected and works fine. If I do nothing when this message comes up, it goes into this periodic connect/disconnect/reconnect/disconnect cycle.

Bruce
__________________
"once a B5 S4 owner, always a B5 S4 fan"

Stock ECU, 010 6MT Sprint Blue B8 S4. Premium +, Sport diff, B&O
BBS CH, 255/40/18 Bridgestone RE960 AS, Milltek resonated cat-back + DPs


Past:
01.5 6MT ASP Stage 3 S4 (4/01 to 9/09)
rktskicar is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2010, 02:27 PM   #9
Audiworld Junior Member
Account #: 176199
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 66
Default Do you need to acknowledge each time?

My LG work phone does the same thing (can't figure out which model it is), but eventually it seems to give up and work fine. Does your model allow BT access to the phones directory through MMI?
b_desmo is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2010, 02:36 PM   #10
AudiWorld Super User
Account #: 169140
 
NWS4Guy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Seattle, WA
Posts: 4,366
Send a message via MSN to NWS4Guy
Default

Mine does (3+ year old windows smartphone). I was prompted as soon as I paired the phone with the car. On the phone screen was the message: Audi MMI wants to access your directory, do you wish to allow this?

Chose yes, and it downloaded the entire directory no problems. This past Sunday I was in the car waiting on my wife and cleaning up my phone directory and as I was deleting entries, they were going poof from my MMI.
__________________
Like a surgeon with a scalpel, my S4 is a precision instrument, with which I carve and dissect my way through traffic.

2010 S4 Prem+, Quartz Gray, S-tronic, Sport Diff, B&O, Nav, Gray Birch
StopTech ST-60 BBK - Stratmosphere intake - APR Stage 1 + exhaust

**** Have USB HEX-CAN Vag-Com cable if you need someone local to mod you ****

NWS4Guy is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2010, 02:36 PM
AudiWorld
Audi R8




Paid Advertisement
 
 
 
Reply

Tags
2007, a4, a5, audi, bluetooth, connected, connecting, cycles, disconnect, disconnected, disconnection, lg, pbap, phone, requested, setting, smartphone


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 01:20 PM.


Copyright 2014 AudiWorld.com Audi Enthusiast Community

Personal Contacts

SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.