Go Back   AudiWorld Forums > Audi Models > Audi A8 / S8 > A8 / S8 (D3 Platform) Discussion
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


A8 / S8 (D3 Platform) Discussion Discussion forum for the D3 Audi A8 produced from 2003-2010 and Audi S8 produced from 2006-2010

Welcome to AudiWorld Forums!
Welcome to AudiWorld.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the AudiWorld Forums community today!


Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 01-16-2014, 04:50 AM   #1
AudiWorld Super User
Account #: 22012
 
Join Date: Jul 2001
Posts: 18,279
Default Rain Wiping Sensors - How good do they work on your D3?

I have to say mine do not work good at all. I think these are basically worthless on my car. They don't work after starting the car in reverse, don't work until moving forward and going 5-10 MPH the first time.

Then there is the rain sensing part....it is terrible at this. It either doesn't work, or it works too well, i.e. not intermittent. The other day when it was raining, because they were going too fast, I put it on speed 1 (low speed) and the wipers even changed speeds (speeding up and down) on occasion. What is with that?

And the "sensor adjustability" doesn't seem to effect anything except when you change the setting it wipes it at least once.

Can I just get another setting of "intermittent" where I set the duty cycle?

My wife's old ML 350 had rain sensing wipers, and that thing worked incredibly well.

Does anybody know if you can turn the rain wiping sensor off with vag-com and just have an old school "I'll control them thank you" wipers?

Thanks!
__________________
07 S8



PaulW is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2014, 04:59 AM   #2
AudiWorld Super User
Account #: 169569
 
uberwgn's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: MA
Posts: 3,169
Default

I haven't been terribly pleased with the functionality on either of our cars. In fact, I've de-selected the function with Vagcom and just have it working as traditional intermittent wipe. Much better, IMO.
__________________
'06 A6Q Avant | Premium
'11 A4TQ | 8spd | Prem+ | Sport Pkg | Micrometal | Tips
'15 Q5 | Prem+ | B&O

uberwgn is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2014, 05:10 AM   #3
AudiWorld Super User
Account #: 22012
 
Join Date: Jul 2001
Posts: 18,279
Default

Is this on your 2011 A4 or 2006 A6? Or do you have a D3? Is it easy enough to do on the D3?
__________________
07 S8



PaulW is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2014, 06:13 AM   #4
AudiWorld Super User
Account #: 169569
 
uberwgn's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: MA
Posts: 3,169
Default

Quote:
Originally Posted by PaulW View Post
Is this on your 2011 A4 or 2006 A6? Or do you have a D3? Is it easy enough to do on the D3?
Both A4 and A6. I assume it could be done on your car. You will need Vagcom.
uberwgn is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2014, 06:27 AM   #5
AudiWorld Member
Account #: 151241
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 215
Default

Never had an issue on mine. They always seemed perfectly timed. Maybe check to see if anything is interfering with the sensor.
Bangerla is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2014, 07:22 AM   #6
AudiWorld Member
Account #: 104397
 
tx170754's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 340
Default

Mine too, they're just great.
__________________
S8
CL600
SL550
tx170754 is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2014, 07:25 AM   #7
AudiWorld Super User
Account #: 195381
 
mishar's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Vancouver, Canada
Posts: 4,409
Default

Mine are not perfect but not that useless either. There is transparent seal. Expensive, but may improve functionality.
mishar is online now   Reply With Quote
Old 01-16-2014, 07:38 AM   #8
Audiworld Junior Member
Account #: 240886
 
Join Date: Aug 2012
Location: West Chester PA
Posts: 93
Default

Ours too are not perfect - got confused recently during some fog, and were wiping at a much faster rate than required. In 'typical' rain situations, the frequency is just about perfect.

Gary-
Gary Knox is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2014, 12:19 PM   #9
AudiWorld Senior Member
Account #: 55868
 
TSHong's Avatar
 
Join Date: May 2003
Posts: 1,097
Default

Mine works as advertised but not perfect. I really prefer manual mode if it exist. I don't remember seeing anything on the boards about turning the feature off.
__________________
2005 A8L W12. Alpine MRXM 55 Mono Amp, AMI, JL Audio 12W3V3 Sub, K&N air filters, and cross drilled rotors.
TSHong is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2014, 03:56 PM   #10
AudiWorld Super User
Account #: 22012
 
Join Date: Jul 2001
Posts: 18,279
Default

Quote:
Originally Posted by uberwgn View Post
I haven't been terribly pleased with the functionality on either of our cars. In fact, I've de-selected the function with Vagcom and just have it working as traditional intermittent wipe. Much better, IMO.
I tried everything with vag-com, I don't think you can turn them off on a D3.
__________________
07 S8



PaulW is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2014, 03:56 PM
AudiWorld
Audi R8




Paid Advertisement
 
 
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 09:15 PM.


Copyright 2014 AudiWorld.com Audi Enthusiast Community

Personal Contacts

SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.