Go Back   AudiWorld Forums > Audi Models > Audi A6 / S6 / RS 6 > A6 (C7 Platform) Discussion
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


A6 (C7 Platform) Discussion Discussion forum for the C7 Audi A6 produced from 2011

Welcome to AudiWorld Forums!
Welcome to AudiWorld.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the AudiWorld Forums community today!


Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 10-07-2013, 07:53 AM   #1
AudiWorld Newcomer
Account #: 261723
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 7
Default Electronic Parking Break

Hello community, I just bought the 2013 Audi A6 premium plus last month and have a question.
Whenever I start the car i have to manually push the parking break. I know that if you dont have your seatbelt on that it wont release sometimes but my belt is on and the light never goes off. Does anyone know why?? I have to push the electronic parking break every time I start the car to get it moving. Any help would be appreciated thanks
xPuNjabiBaLL3rx is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2013, 08:59 AM   #2
AudiWorld Member
Account #: 165169
 
fEArmE's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 290
Default

you probably know this.. but did you push the gas pedal?
fEArmE is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2013, 10:33 AM   #3
AudiWorld Member
Account #: 222944
 
DER KONIG PANZER's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 194
Default

Quote:
Originally Posted by xPuNjabiBaLL3rx View Post
Hello community, I just bought the 2013 Audi A6 premium plus last month and have a question.
Whenever I start the car i have to manually push the parking break. I know that if you dont have your seatbelt on that it wont release sometimes but my belt is on and the light never goes off. Does anyone know why?? I have to push the electronic parking break every time I start the car to get it moving. Any help would be appreciated thanks
My 2013 was in for repair last week and the dealer updated the comfort module software,they could not provide me any details about what was changed. My point, the update removed the auto parking brake setting (thank God!). Now, when the car is turned off it does not set the parking brake. I can set it but never do unless on a large incline.To release it, as long as my safety belt is on, I step on the accelerator.
DER KONIG PANZER is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2013, 11:29 AM   #4
AudiWorld Super User
Account #: 22753
 
snagitseven's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: SE MA
Posts: 7,271
Default

Quote:
Originally Posted by DER KONIG PANZER View Post
My 2013 was in for repair last week and the dealer updated the comfort module software,they could not provide me any details about what was changed. My point, the update removed the auto parking brake setting (thank God!). Now, when the car is turned off it does not set the parking brake. I can set it but never do unless on a large incline.To release it, as long as my safety belt is on, I step on the accelerator.
Did the update also remove the engine shut off with driver door opening for you? I had them disable that last year also. Drove me nuts.
__________________

- 2013 A6 3.0T Prestige, Quartz Gray/Black, 19" Sport, Driver Assist, LED headlights,Cold Weather and B&O;
Bridgestone RE970AS tires; XPel Ultimate full front, mirrors and rocker panels, Opti-coat Pro
- 2002 allroad 2.7t - 13y/49K mi and still like new
- 2009 A4 3.2 Prestige w/Nav (sold at 4y/48K mi)
- 2001 A6 2.7t (sold at 8y/98K mi)
snagitseven is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2013, 03:30 PM   #5
AudiWorld Member
Account #: 259731
 
keithl's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 531
Default

My car never shuts off when the door is open and engine is running, also my parking brake is off all the time, unless I engage it,which I never use.
__________________
2014 A6 Prestige
Ice Silver on Black w/ Driver Assist, Full LED, Black headliner
3M Crystalline 40% Tint all around, Akebono Euro Ceramic brakes
Hartmann HS5-209-GA:M wheels and Michelin Pilot Sport A/S 3 tires

Most recent rides:
2011 Infiniti M37 Sport, 2009 Acura TL SH-AWD Tech
2008 Acura TL Type-S (#2), 2008 Acura TL Type-S (#1), 2007 Acura TL Tech
2007 Camry Hybrid (don't ask)
2006 Acura TL Tech, 2004 Acura TL
2002 Infiniti I35, 2000 Infiniti I30
and over a dozen more before these.
keithl is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2013, 03:38 PM   #6
AudiWorld Senior Member
Account #: 259810
 
gatorguy7's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 668
Default

Quote:
Originally Posted by snagitseven View Post
Did the update also remove the engine shut off with driver door opening for you? I had them disable that last year also. Drove me nuts.
Is this only an A6 thing? My S6 has never shut off the engine when I open the door. It only beeps and gives a warning.
__________________
2013 Estoril Blue S6
20" Giovanna Sardina's|ECS Spacers|Custom Spoiler|30% Ceramic Tint|Blacked out filler panel|Escort Max hardwired|Escort ZR4 Laser Shifters|Opti-coat 2.0|Stasis Rear Sway Bar|Audi Puddle Lights

Other rides:
Hottest wife ever
Her 2010 BMW M5
2008 Ford Expedition
gatorguy7 is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2013, 03:46 PM   #7
AudiWorld Member
Account #: 222944
 
DER KONIG PANZER's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 194
Default

Quote:
Originally Posted by snagitseven View Post
Did the update also remove the engine shut off with driver door opening for you? I had them disable that last year also. Drove me nuts.
I never noticed the engine shutting off when opening the door. I have a 2.0. I think the 2.0 models did not have that feature.
DER KONIG PANZER is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2013, 05:06 PM   #8
AudiWorld Super User
Account #: 22753
 
snagitseven's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: SE MA
Posts: 7,271
Default

Quote:
Originally Posted by DER KONIG PANZER View Post
I never noticed the engine shutting off when opening the door. I have a 2.0. I think the 2.0 models did not have that feature.
Either that or the later 2013s had it disabled from the factory like the 2014s. There were quite a few early 2013 owners who didn't like the "feature" (2012 owners did not have it enabled either).
__________________

- 2013 A6 3.0T Prestige, Quartz Gray/Black, 19" Sport, Driver Assist, LED headlights,Cold Weather and B&O;
Bridgestone RE970AS tires; XPel Ultimate full front, mirrors and rocker panels, Opti-coat Pro
- 2002 allroad 2.7t - 13y/49K mi and still like new
- 2009 A4 3.2 Prestige w/Nav (sold at 4y/48K mi)
- 2001 A6 2.7t (sold at 8y/98K mi)
snagitseven is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2013, 05:24 PM   #9
AudiWorld Senior Member
Account #: 105870
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 648
Default

Quote:
Originally Posted by snagitseven View Post
Either that or the later 2013s had it disabled from the factory like the 2014s. There were quite a few early 2013 owners who didn't like the "feature" (2012 owners did not have it enabled either).
My engine shuts off when I get out to grab my mail!!!! Drives me insane. Ca't wait until my 15,000 service to get that "feature" removed.
u2jrmw is online now   Reply With Quote
Old 10-07-2013, 07:42 PM   #10
AudiWorld Newcomer
Account #: 261723
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 7
Default

Quote:
Originally Posted by fEArmE View Post
you probably know this.. but did you push the gas pedal?
I have put it in drive and pushed the gas but nothing happens. I'm going to try just pushing the gas pedal with it in park and see if it shuts of automatically.
xPuNjabiBaLL3rx is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2013, 07:42 PM
AudiWorld
Audi R8




Paid Advertisement
 
 
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 09:47 AM.


Copyright 2014 AudiWorld.com Audi Enthusiast Community

Personal Contacts

SEO by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.